Türk Nöroşirürji Akademisi Bilimsel Araştırmalar Komitesi Toplantısı 7 Kasım 2019 Anemon Otel / Samsun

Türk Nöroşirürji Akademisi Bilimsel Araştırmalar Komitesi Toplantısı
7 Kasım 2019 Anemon Otel /  Samsun

Komite Prof.Dr. Kaya Aksoy , komite başkanı Prof.Dr Türker Kılıç , Prof.Dr Emel Avcı’nınkatılımıyla toplandı.Mazeretli olarak Prof.Dr. Ahmet bekar , Prof.Dr. Erkan Kaptanoğlu Prof.Dr. Nezih Oktar Prof. Dr. Kemal Yücesoy , Prof.Dr. Nurperi Gazioğlu katılamadı.Toplantıda esas olarak bir önceki İstanbul toplantısında ele alınan iki konu tartışıldı.

  • Nöroşirürjide özellikle tümörler konusunda başlayarak epidemiyolojik çalışma yapılanması
  • Nöroşirurji eğitim departmanlarında ( kamu, özel, Vakıf Üniversite ve eğitim veren diğer kurumlar ) laboratuvar olanaklarının envanterinin çıkarılması

Sağlık Bakanlığı ile diyaloğun kurulamamış olmasının prevalans , insidans ve epidemiyolojik çalışmalarda durmaya neden olduğu belirtildi.Bu konunun Gelecek dönemde yapılabilir olması için imkanların zorlanmasına karar verildi.

Nöroşirürji ve Nörobilim olanaklarının önümüzdeki dönemde tamamlanarak bu envanterin nöroşirurji camiasına duyurulmasına karar verildi.

Ek olarak akademide özellikle PhD programlarının benimsenmesinin akademik kariyerde yer almasının temini konusunda çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Nörobilim popülaritesinin artımının beyne dokunan branş olarak değerlendirilmesinin , bu konunun platformunun boş bırakılmamasının irdelenmesi gerekliliği belirtildi.Bu konuda var olan sinir bilimleri derneği ve beyin araştırmalar derneği gibi derneklerle bilimsel platformda ulaşılabilecek noktaların araştırılması önerildi.

Nörogenetik , kognitif bilimlerin göz ardı edilmemesi , konferansta bu konulara yer verilmesinin önemi belirtildi.

Akademisyenlik eğitimi , akademik indeks , enstitü akademik indeks , departman katkı ve indekslerinin saptanmasının akademide tartışılması belirtildi.

Asistanların akademisyenliğe özlem ve isteminin artırılmasının sağlanması konusunda neler yapılabileceğinin tartışılması önerildi.Eskiyen akademik değerlerin tekrar yüceltilebilmesi tartışılarak Ocak 2020’de tekrar toplanmasına karar verilerek toplantı sonlandırıldı.

 
© 2024 Türk Nöroşirürji Akademisi Tüm Hakları Saklıdır
 
 LookUs & Online Makale