TNA Başkanı'ndan...

04.05.2020

Sevgili arkadaşlarım,

                Salgın nedeniyle koşulların değişime ve buna koşal olarak TNA toplantısını yeri ve zamanı konusundaki sorunları ve çözümlerini içeren tek maddelik yönetim kurulu toplantısını herkesin katılımı ile WhatsApp grubumuz üzerinden gerçekleştirmiş olduk.

Anlaşıldığı kadarıyla hepimiz tam manasıyla önümüzü göremiyoruz.Sizlerin bu bağlamda belirttiklerini toparlayacak olursak,

  • Kararlaştırmış olduğumuz 24 - 27 Eylül’deki Sivas toplantısının gerçekleşme olasılığı çoğunlukla , neredeyse olamayacak gibi görülmektedir.25 Ekim sonuna dek genelge ile toplantı yasağı da bunu desteklemektedir.Türkiye’de neyin nasıl gideceği bilinmediği için yine de bu toplantı tarihini ve Sivas’ı gündemden silmeden öncelikle Haziran sonuna kadar bekleyeceğiz.
  • Eylül’deki toplantı tarihi daha güvenlikli olabilir diye Aralık ayına nakledilebilir kanaati ağırlık kazanmış görülmektedir.Aralık ayında bu toplantı iklim koşulları nedeniyle Sivas’ta yapılamayacaktır.Dolayısıyla başka bir şehir planlama gereği doğmaktadır.Bu şehirler içinde önerilebilecekler Gaziantep ,İstanbul ,Ankara, Mersin olabilir.Tabi ki bu kararı verirken kara , hava ulaşımlarının da nasıl olacağı , ikinci bir salgın ihtimalinin olup olmayacağı gözlenecektir.Salgının çok yoğunluklu geçtiği şehirlerde yapılmaması da tartışılması gereken bir konu olacaktır.
  • 2020 yılını boş olarak arkada bırakmak hiçbir zaman önceliğimiz değildir.Sağlık koşullarını sağlayamama , riske atma durumu olduğunda , özellikle grubumuzun yaş ortalaması da göz önünde tutulursa her zaman temkinli olunmalıdır.

      Sağlık koşulları optimal düzeyi sağladığında tüzük koşulları neleri gerektiriyorsa onlarda yerine getirilecektir.Akademi’de tüzük koşulları içinde önemli olan genel kurulda başkanlık devri ve yeni yönetim kurulu seçimidir.Aynı sorun bütün dernek ve STK’lar içinde geçerlidir.Türk Nöroşirürji Derneği’de bu konuda yeni genelgeleri ve toplantı yapılabilirliğini beklemektedir.Zira İç İşleri Bakanlığının 16.3.2020 genelgesi ile bütün dernek kurul toplantıları ertelenmiştir.
  • Hepimizin hemfikir olduğu konu programın her halükarda hazırlanması konusudur.Bu konuda daha evvel de bahsettiğimiz üzere , şimdiye dek bütün Akademi üyeleri tek tek aranarak konuşulmuş , yer , tarih , toplantı içeriği konu ve konu kalitesi özellikle belirtilmiştir.Mayıs ilk hafta sonuna dek de geri bildirim için süre verilmiştir.( Daha evvelden bahsedilen geçmiş dönemlerden konuşmacıların beğeni oranları için hiçbir yönetim kurulu üyemiz den geri dönüş olmamıştır. Dolayısıyla herkes aranmıştır.)

      Gelmesi konuşmacı olması  arzu edilen , beraberliğinden mutlu olduğumuz ve bilimselliğinden her zaman yarar sağlayacağımız birçok arkadaşımız hala geri bildirimde bulunmamıştır.Sizlerin de bu konuda uyarılarınızı , teşviklerinizi ve katkılarınızı beklediğimizi tekrar bildirmek istiyoruz.Halen 45 konu ve konuşmacı TNA konferans programı için listeye alınmıştır.( 04.05.2020 itibariyle )
  • TNA konferans tarihi ve olası alternatiflerin belirgin olmaması nedeniyle konuk konuşmacı çağrılması biraz zor görünmektedir. Sosyal programlı klasik formatta toplantı yapılabilirse imkan olursa belki açılış konuşmacısı davet edilebilir.
  • Toplantının üç yarım gün bilimsel toplantı , iki yarım gün sosyal toplantı formatından çıkarılması durumunda , muhtemel bir buçuk günlük tek gece kalmalı bir toplantı ilk akla gelen format olacaktır.Bu tarihlerde kalış için otel rezervasyonu da kişilere bırakılacaktır.

Umut ediyorum ki beraber olma olasılığımız olur.Sarılmasak da , tokalaşmasak da sosyal mesafeyi koruyarak yüz yüze gelmek tarzında görüşebiliriz.

 

Sevgi ve Saygılarımla
Prof.Dr.Kaya AKSOY
TNA Akademi Başkanı

 
© 2024 Türk Nöroşirürji Akademisi Tüm Hakları Saklıdır
 
 LookUs & Online Makale